Wij gebruiken cookies. Akkoord
 • 1 liter op kleur € 35,85 € 44,20
  Kleurenkiezer

  Gekozen kleur:

 • 3 liter op kleur € 100,95 € 127,00
  Kleurenkiezer

  Gekozen kleur:

 • 10 liter op kleur € 303,00 € 374,00
  Kleurenkiezer

  Gekozen kleur:

€ 44,20 € 35,85
Selecteer een kleur

Jotun Demidekk Oljetäckfärg is;

Jotun Demidekk Oljetäckfärg

TypeDekkende beits op basis van alkyd.
KleurenRAL, NCS en vele andere kleuren via het Jotun Multicolor mengsysteem
DroogtijdCirca 3 á 4 uur, overschilderbaar na 24/48 uur.
VerwerkingKwast, roller of verfspuit.
VerbruikRuw hout circa 5 – 8 m²/L, geschaafd hout circa 10 – 12 m²/L.
VerdunningAls primer / grondlak altijd verdunnen met min 10% en max 15% terpentine, voldoende laten drogen, mag niet kleven alvorens af te werken.
UiterlijkZijdeglans


Voorbehandeling

De ondergrond moet schoon en droog zijn. Ondergrond eerst ontvetten met PINGO CLEANER of JOTUN KRAFTVASK, schuren en stofvrij maken. Ondergronden die behandeld zijn met lijnzaad olie of producten waar lijnzaad olie bevat, helemaal schrapen tot aan het kale hout voordat er geschilderd gaat worden, dit om blaasvorming te voorkomen.

Als de ondergrond is aangetast door fungiciden, schimmel of algen eerst schoonmaken met het daarvoor geschikte product en goed nawassen met schoon leiding water.

Afwerking

Eerste laag (op kaal hout) minimaal 10 % en maximaal 15 % verdunnen met terpentine. Maximaal 48 uur laten uitdampen alvorens de tweede/derde onverdunde laag DEMIDEKK OLJETÄCKFARG aan te brengen. De primerlaag mag absoluut niet meer kleven of plakken.

Zeer geschikt om als primer aan te brengen op kale zuigende (hongerige) houtstructuren in de gekozen eindkleur. Na voldoende droging ook af te werken met één of twee lagen DEMIDEKK ULTIMATE / ULTIMATE VINDU / HELLMAT.

DEMIDEKK OLJETÄCKFARG is ook toepasbaar op ondergronden die zijn behandeld met VISIR, TREBITT OLJEBEIS of andere transparante of dekkende beitsen op synthetische basis.

Sluiten