Wij gebruiken cookies. Akkoord

Tikkurila geschiedenis!

Tikkurila is een toonaangevende verffabrikant met haar hoofdzetel in Finland. De fabriek vind zijn oorsprong in Tikkurila, een stadsdeel van Vaanta, bij Helsinki. Aan dit stadsdeel ontleend het merk haar naam.

Aanvankelijk werd er lijnzaad geperst om lijnolie te winnen. Van het restant van het uitgeperste lijnzaad werden lijnkoeken gevormd die dienden als veevoer. De zo gewonnen lijnolie werd gebruikt voor oppervlaktebehandeling.

Door de jaren ontwikkelde en produceerde Tikkurila haar eerste verf, lak en coating. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een van de belangrijkste Scandinavische verfproducenten en zelfs marktleider in Rusland. Tegenwoordig levert Tikkurila naar meer dan 40 landen.

Tikkurila is de ‘uitvinder’ van het huidige, wereldwijd gebruikt, kleur mengsysteem. Door als eerste de basisverven en kleurpasta’s te standaardiseren was het mogelijk om op de verkooppunten, de basisverf op kleur te maken, iets wat niet meer is weg te denken in de huidige verfmarkt.

Door deze ontwikkeling ontstond er de situatie dat Tikkurila de kleurpasta leverancier was van haar concurrenten. Uiteindelijk besloot men de pasta divisie welke inmiddels tot wereld marktleider was uitgegroeid, te verkopen en zich uitsluiten toe te leggen op de core business, het ontwikkelen en produceren van verf.

Met de in Scandinavië massaal aanwezige ‘houten huizen’ en de behoefte aan extreem duurzame verf hiervoor, heeft deze ontwikkeling het zeer bekende product Valtti Opaque opgeleverd. Valtti Opaque, tegenwoordig Vinha is het meest gebruikte houtverfsysteem van dit moment.

Als officieel importeur zijn wij trots op de Tikkurila producten. Wij adviseren en leveren u graag deze producten, zodat óók u kunt profiteren van de zeer lange onderhoudsintervallen en de lagere onderhoudskosten.
We sell the best Paints, Tikkurila.

Voor vragen en/of adviezen, stuur ons een E-mail : info@alleverf.nl of bel 0297 380 911

Sluiten