Wij gebruiken cookies. Akkoord

Houten trap schilderen met slijtvaste verf

Hoe schildert u een houten trap en wat voor verf gebruikt u.

Hoe gaat u te werk. Wij zullen u uitleggen wat de beste volgorde is en welke producten u het beste kunt gebruiken.
Zorg er allereerst voor dat het gehele werkgebied op en voor de trap vrij is van obstakels.
Zuig de trap vervolgens grondig. Maak een mengsel van warm water en B-clean verfreiniger. Het is essentieel bij het verkrijgen van een goed resultaat dat u te allen tijde eerst grondig ontvet, dus nooit beginnen met schuren voordat u het object heeft ontvet anders komt eventuele vervuiling in de schuurkrasjes en die krijgt u er niet meer uit met een verfreiniger.
Laat het geheel goed drogen en ga daarna schuren. Eventuele loszittende oude verflagen afkrabben en het geheel goed schuren. Inspecteer het geheel goed op blutsen, deuken en loszittende knoesten.
Indien er oneffenheden zijn vul deze dan eerst uit met een goede plamuur.

Werk altijd van boven naar beneden!

Schuur de geplamuurde plekken vlak en zuig de trap opnieuw. Hierna het geheel met een vochtige doek of een kleefdoekje goed afnemen. Knoesten en andere plekken die risico geven op doorbloeden eerst isoleren met Akrostop Sealing Paint of met een oplosmiddel-houdende snelgrond. Hierna laat u het geheel goed drogen zodat u de behandelde plekken na kunt schuren.
Na het schuren de schuurstof zorgvuldig verwijderen.
Als er nog kale houten plekken zijn, deze gronden met Tikkurila Helmi primer en dit na droging wederom licht schuren.
Als het resultaat van het geheel vlak en egaal in de verf staat is het voorbereidende schilderwerk klaar. Als u vind dat het geheel nog niet strak genoeg is, grond dan de hele trap met Tikkurila Helmi primer. Doe dit indien nodig per trede om en om zodat u de trap toch kunt gebruiken. Licht na-schuren en voor de laatste keer goed ontstoffen.
Indien er kieren of naden zijn heeft u de keuze om deze voor het schilderen af te kitten, houd er rekening mee dat overgeschilderd kit op den duur toch barsten gaat vertonen. Een betere oplossing is eerst alles te schilderen en na en paar dagen later af te kitten met een goede kit op kleur. Dit geeft altijd het beste resultaat maar kit in de juiste kleur is lastiger en dient per doos besteld te worden!

U bent nu klaar om het schilderwerk met de vloerverf uit te gaan voeren.

Kies hiervoor de Tikkurila Betolux Akva vloerverf. Betolux Akva vloerverf is een slijtvaste watergedragen Polyurethaan-Acrylaatverf voor houten en betonnen vloeren. U bereikt hiermee een veel duurzamer resultaat dan met een standaard slijtvaste verf.
Gebruik voor het schilderen een platte kwast met synthetische haren. Indien gewenst direct hierna met een viltroller na-rollen, dit is echter niet noodzakelijk daar de Betolux Akva vloerverf uitstekende vloei eigenschappen heeft. Na droging, minimaal 6 uur de tweede laag aanbrengen, tussentijds niet schuren, dit is beslist niet nodig. Maximaal drie lagen aanbrengen.
Ook bij water gedragen verf is het van belang dat u zorgt voor enige ventilatie in de ruimte, het water dat in de verf zit moet immers verdampen.
De trap is een dag na het schilderen van de laatste laag weer licht begaanbaar, het oppervlak bereikt zijn ultieme slijtage en chemische bestendigheid na ongeveer 2 weken.

Team Alleverf.nl wenst u een mooi en duurzaam resultaat!

Sluiten